Sammenligning af polypropylen og polyethylen materialer

  1. For varmemodstandssynspunktet,polypropylen varmebestandighed er højere end polyethylen.Polypropylens smeltetemperatur er omkring 40% -50% højere end polyethylen, omkring 160-170 ℃, så produkterne kan steriliseres ved mere end 100 ℃ uden ekstern kraft.PP-reb 150℃ er ikke deformeret.Polypropylen er kendetegnet ved lav densitet, overlegne mekaniske egenskaber i forhold til polyethylen og enestående stivhed.
  2. For perspektivet med lavtemperaturmodstandsanalyse er lavtemperaturbestandigheden af ​​polypropylen svagere end polyethylen, 0 ℃ slagstyrke er kun halvdelen af ​​20 ℃, og polyethylens sprøde temperatur kan generelt nå -50 ℃ under;Med stigningen i den relative molekylvægt kan minimum nå -140 ℃.Derfor,hvis produkterne skal bruges i lavtemperaturmiljøer, ellerså vidt muligt at vælge polyethylen som råvare.
  3. Med hensyn til ældningsmodstand er polypropylens ældningsmodstand svagere end polyethylens.Polypropylen har en struktur, der ligner polyethylen, men fordi den har en sidekæde sammensat af methyl, er det lettere at blive oxideret og nedbrudt under påvirkning af ULTRAVIOLET lys og varmeenergi.De mest almindelige polypropylenprodukter, der er lette at ælde i dagligdagen, er vævede poser, som er nemme at gå i stykker, når de udsættes for solen i lang tid. Faktisk er polyethylens ældningsmodstand højere end polypropylen, men sammenlignet med andre råmaterialer, dens ydeevne er ikke særlig fremragende, fordi der er et lille antal dobbeltbindinger og etherbindinger i polyethylenmolekyler, dens vejrbestandighed er ikke god, sol, regn vil også forårsage aldring.
  4. For perspektivet af fleksibilitet, selvom polypropylen har høj styrke, er dets fleksibilitet dårlig, hvilket også er dårlig slagfasthed fra et teknisk synspunkt.

Indlægstid: 28. februar 2022